A megyei Jobbik leállítaná a földárveréseket

[ad 1]

A vásárhelyi Agrárcentrumnál tartott sajtótájékoztatót a Jobbik két megyei képviselője, a párt helyi elnöke és a mezőgazdasági bizottság egyik tagja, miközben az épületben elkezdődtek a licitek. Szerintük le kell állítani a földárveréseket. 

– Első körben kétszázezer hektárt árvereznek el, ezt azonnal meg kell szüntetni, hiszen fideszes körök jutnak területhez, rokoni kapcsolatok fedezhetők fel – jelentette ki dr. Kiss Attila, a Jobbik megyei képviselője.

Dudás Zoltán, – aki szintén a megyei közgyűlés tagja, – úgy látja, hogy magasak az árak, egy részük megközelíthetetlen helyen van, nem éri meg megvásárolni, ezért érdektelenség jellemzi az árverések többségét. Ahol viszont van vevő, ott fideszes körök erősödnek, nem a családi gazdaságok. – Grófságok alakulnak ki, több ezer hektárhoz jut egy-egy család – mondta.

Dombi-Kiss László, a párt vásárhelyi elnöke szerint érdekes dolog, hogy 3300 hektáros bérelt földterületéből a Hód-Mezőgazda Zrt. egy hektárt sem nyert a pályázaton, viszont a Lázár Jánoshoz és a Fideszhez köthető Gorzsai szövetkezet 1300-at is.

Aggályosnak tartották azt is, hogy külföldiek magyar földhöz juthatnak, de reményeik szerint a Makó, Vásárhely és Szentes környéki földek állami kézben maradhatnak érdeklődő hiányában. A megyében 8200 hektár kerül kalapács alá.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink