A nap témája: A kormány nem aggódik a gyenge forint miatt

A kormánynak nincs árfolyamcélja, nem hiszem, hogy a jelenlegi árfolyam miatt aggódni kellene – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az utóbbi napokban a forint történelmi mélypontra esett az euróval szemben, azonban a jelek szerint a kormány nem aggódik emiatt. Gulyás Gergely a Reuters tudósítása szerint azt mondta, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja.

Az Index tudósítása szerint Gulyás kiemelte, hogy ma az árfolyam a magyar választópolgárok mindennapi életének szempontjából kevésbé lényeges, mint korábban, mert nincsenek devizahitelek és az államadósságon belül a deviza részaránya 18 százalék alá csökkent.

A miniszter beszélt Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter konfliktusáról is, nem akart állást foglalni a vitában. Szerinte nincs gazdaságfilozófiai vita a két fél között, mindenki egyetért abban, hogy a gazdaság jó állapotban van, a világgazdasági ciklikusság hatásait ki tudja szűrni. Persze a recesszió hatással van mindenkire, de például a német megtorpanás ellenére a magyar gazdaság szárnyal. Szerinte az fenntartható, hogy a magyar gazdaság jobban teljesítsen. A vita stílusával kapcsolatban hozzátette:

„szolidáris vagyok Varga Mihállyal, és tisztelem a jegybank függetlenségét”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »