Hódmezővásárhelyi járdaprogram: az önkormányzat adja az anyagot, a tulajdonos megépíti a háza előtt

Már tavaly is nagy sikernek övendett az a pályázat, amelyben az önkormányzat építőanyagot adott a lakosoknak járdaépítésre ingyen, amennyiben vállalják, hogy házaik előtt megújítják a járdát. Ez folytatódik idén is a városban.

Az Önkormányzat az utcai járdák újjáépítéséhez építőanyagot (homok, homokoskavics és cement) biztosít, amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja, hogy saját ingatlana előtt a meglévő járdát felbontja, a törmeléket elszállítja és az új járdát megépíti. A pályázók közül előnyben részesülnek azok, akik egy-egy utcában összefogva nagyobb járdaszakasz megépítését vállalják együttesen, azonos időben.

A pályázati adatlap ide kattintva érhető el. Ennek beadási határideje 2020. május 30., a járdának november 15-ig kell elkészülnie.

Pályázni kizárólag járdára lehet, kapubejáró építéséhez építőanyagot nem tudnak biztosítani. A pályázatok érkezési sorrendben bírálják el.

Tavaly több mint 200 ingatlan előtt újult meg a járda összesen 3,5 kilométer hosszúságban. A városvezetés 40 millió forintot szánt erre a célra. 2019-ben 600 köbméter homokot, 600 köbméter kavicsot, 1200 mázsa cementet és 25.320 darab térkövet adtak a lakóknak.

(Fotó: hodmezovasarhely.hu/2019)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink