Jön a Makói Turizmusélénkítési Alap

Lesz kedvezményes fürdőbelépő, kedvezménykupon és VisitMakó jegy is. Ennek 2020-as költsége 8 millió forint, amit elkülönít az önkormányzat a költségvetésben, valamint vissza nem térítendő támogatást igényel a központi költségvetésből. Erről a hétfő esti rendkívüli testületi ülésen szavaztak.

Az előterjesztés szerint az önkormányzatnak ,,a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál nagyobb szerepet kell vállalni a turizmus helyi szereplőinek, működtetőinek összefogásában, koordinálásában, rendezvényekkel, ötletekkel és anyagi támogatásokkal történő ellátásában.” Ezt a célt szolgálja a Makói Turizmusélénkítési Alap. Ennek részeként

  • kedvezménykuponokat bocsátanak ki,
  • VisitMakó jegyet árulnak,
  • Welcome Kupont kapnak a turisták,
  • kedvezményes fürdőbelépőt kaphatnak,
  • és elindul a SzabadON rendezvénysorozat.

Kedvezménykupon

Ennek megvásárlása az érvényesíthető kedvezmény felébe kerül. Az igazolhatóan helyi termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalkozások körében lehet felhasználni. Az eladásból származó bevételt az önkormányzat tranzakciós díj nélkül továbbítja a beváltott kupont bemutató vállalkozó számára.

VisitMakó jegy

A turista egy magasabb összegért vásárolhat egy univerzális jegyet: egynapos belépő, ami Makó turisztikai attrakcióinak megtekintésére, múzeumba és fürdőbe történő belépésre jogosít.

Welcome Kupon

Szobánként  1 db 3.000 forint értékű kupont kap az, aki legalább 5 összefügő napon szálláshelyet foglal. A kupont makói vendéglátóknál lehet beváltani, a kuponok értékének 70%-át az önkormányzat megtéríti az elfogadó szolgáltatók számára.

Kedvezményes fürdőbelépő

Egyszeri 50%-os belépési kedvezmény a Hagymatikum és a Kalandpart használata esetén, ha legalább 5 összefügő napon szálláshelyet foglalnak.

SzabadON rendezvénysorozat

A régi városháza udvarán és a Makovecz téren lenne nyolc hétvégén, többségében helyi zenekarok fellépésével. Időpontjai: július 17-18., 24-25., július 31.-augusztus 1., augusztus 7-8., 14-15., 20-22. és szeptember 11-12.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink