Müller Cecília levelet küld a nyugdíjasoknak, amivel regisztrálhatnak a védőoltásra

Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben fordul a nyugdíjasokhoz, a borítékhoz egy regisztrációs lapot mellékelnek, aminek kitöltésével és ingyenes válaszborítékban való visszaküldésével jegyezhetik elő magukat védőoltásra – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta: az oltás önkéntes lesz, és mindvégig állami koordinálás alatt tartják. A érdeklődők két módon jelentkezhetnek majd a koronavírus elleni vakcina beadatására: a nyugdíjasok számára küldött levélen túl jövő héten indul egy új honlap a vakcinainfo.gov.hu címen, ezen bárki jelezheti, ha igényt tartana a védőoltásra.

A kormány egyelőre nem döntött arról, hogy a járvány miatti korlátozásokat milyen formában módosítják, de a tájékoztatás szerint Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg is konzultációkat folytat a szakmai érdekképviseletekkel arról, hogy ők milyen lépéseket tartanának indokoltnak.

Gulyás Gergely azt mondta, fertőzöttség szempontjából a 27 uniós tagállamból a 12. helyen áll Magyarország, a halálozási adatok pedig egyelőre kedvezőbbek az uniós átlagnál, noha folyamatosan rekordokat döntenek az esetszámok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink