A KSH megállapította, hogy a bezárt szállodákban 90%-al csökkent a vendégéjszakák száma

Hatalmas felfedezésnek tűnik annak megállapítása, hogy a turisták előtt bezárt szállodák vendégéjszakáinak száma 90 százalékkal csökkent. A KSH mindig hasznos adatokkal szolgál.

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó járványvédelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 85,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest februárban. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 93,5 százalékkal csökkent. Az összes vendégéjszaka 89,7 százalékkal volt kevesebb a tavaly februárinál, amelyek 67,9 százalékát a belföldi vendégek töltötték el

– közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mint ismert – és ezt a KSH is közli,- tavaly november 10. óta a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló védelmi intézkedések értelmében a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági, vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »