Elkezdődött a Jugyu új tornatermének építése

Áprilisban bontották le a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola tornatermét. Jelenleg az új épület alapozása zajlik.

Kovács Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy egy jó pár éve beadott EFOP-os pályázatot nyert az iskola, a megvalósítás már 2 év elkezdődött volna, de különböző okok miatt megrekedt. Idén már muszáj volt elkezdeni a munkákat, mert elúszott volna a pályázati pénz. Kovács Tibor reméli, hogy jövő ilyenkor már műszaki átadás lehet, és már látható lesz, hogy a két év múlva kezdődő tanévet már egy teljesen korszerű épületegyüttesben fogják megkezdeni.

Az intézménynek teljesen új tornaterme lesz, másfélszer akkora, mint a korábbi. Emeletráépítéssel új tantermek, előadók létesülnek, megnövekszik a tanári szobák területe is. Kialakítanak egy szimulációs termet is, ahol lézeres lövészettel tudják fejleszteni a rendészeti ágazatban lévő tanulók képességét.

Az előző terem korszerűtlen és kicsi volt. Az iskola tervei szerint az újban akár két osztálynak is tudnak tornaórát tartani egyszerre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink