Makovecz Imre-díjat kapott dr. Buzás Péter

Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat, a 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült – számolt be róla az MTI.

A 2015-ben alapított Makovecz Imre-díjjal azokat ismerik el, akik a mester országépítő szellemének nyomdokán példaértékűen művelik saját hivatásukat. A díj odaítéléséről az alapítószervezetek – a Magyar Művészeti Akadémia mellett a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány – által delegált bizottság dönt.

Idén rendhagyó módon egyszerre két díjat adtak át a neves építész, a Magyar Művészeti Akadémia alapító örökös elnöke születésnapján.

Tavaly a sikeres jelöltállítást követően a díj átadását a járvány miatt egy évvel elhalasztották, így idén a három szervezet grémiuma döntése alapján Buzás Péter, Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat.

Az idei, 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült. Első alkalommal, 2015-ben Kiss Ferenc „hangépítész” nyerte el a díjat, 2019-ben Böjte Csabát díjazták az alapítók.

Makovecz Imre (1935-2011) a Hagymaház rekonstrukciója kapcsán került kapcsolatba Makóval és dr. Buzás Péterrel. Ezt követően számos közös projekt valósult meg, így például a főtér felújítása, a buszpályaudvar, a Búza utca bölcsőde, a zenepavilon és a Hagymatikum megépítése.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink