Szijjártó a demokráciáról: ,,Kit érdekel, nem vagyok svéd”

A svéd állami televízióban kérdezték a magyar demokrácia helyzetéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amelyből egy részletét megosztott Szijjártó a közösségi oldalán

A svéd közmédia riportere a Freedom House és a Gothenburg Egyetem által készített indexekre hivatkozva azt az állítást tette, hogy Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak.

Szijjártó azzal védekezett a vádak ellen, hogy a Fidesz megnyerte a három legutóbbi országgyűlési választást, tehát véleménye szerint a magyar emberek támogatják azt, amit ők csinálnak.

Végül a svéd demokrácia helyzetét kezdte el firtatni a magyar külügyminiszter:

Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusza Svédországban, nem érdekel, ez a svéd népet kell, hogy érdekelje. És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A választások után a Lázár-sajtó hülyének nézte az apátfalvaiakat

,,Alapvetően zavart okozhatott, hogy sokan azt gondolhatták, Szekeres [Ferenc] ezúttal is a kormánypártok jelöltje, mint 2014-ben és 2019-ben” – írta a Lázár Jánoshoz köthető Promenad24 június végén. Biztos ami biztos, az apátfalviakat hülyének néző ,,cikket” szórólapon is eljuttatták a lakosokhoz.

Tovább »

A nap képe

Szimbolikus: kiszáradt a bezárt makói Bartók iskola előtt lévő, Bartók Béla szobornál található virágoskert.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »