Szijjártó a demokráciáról: ,,Kit érdekel, nem vagyok svéd”

A svéd állami televízióban kérdezték a magyar demokrácia helyzetéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amelyből egy részletét megosztott Szijjártó a közösségi oldalán

A svéd közmédia riportere a Freedom House és a Gothenburg Egyetem által készített indexekre hivatkozva azt az állítást tette, hogy Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak.

Szijjártó azzal védekezett a vádak ellen, hogy a Fidesz megnyerte a három legutóbbi országgyűlési választást, tehát véleménye szerint a magyar emberek támogatják azt, amit ők csinálnak.

Végül a svéd demokrácia helyzetét kezdte el firtatni a magyar külügyminiszter:

Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusza Svédországban, nem érdekel, ez a svéd népet kell, hogy érdekelje. És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink