A Fidesz szerint az ellenzék gyengíti a forintot

,,A baloldal felelőtlen követelései” gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot – közölte kedden a nagyobbik kormánypárt, előadva a cinikus diktatúrák klasszikus valóságértelmezését.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában rámutatott: Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrészt Oroszországból érkezik, ráadásul a magyar családok 90 százaléka földgázzal fűt. Ezért – folytatta – aki a szankciókat ki akarja terjeszteni az energiaszektorra és a gáz elzárásával fenyegetőzik, kárt okoz a magyar gazdaságnak és gyengíti a forintot (ráadásul árt a kormánnyal jó viszonyt ápoló Putyinnak – a szerk.).

„A baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat”

– jelentette ki, így most már azt is tudjuk, hogy a magyar kormány legitimitása Hollik szerint olyan gyenge lábakon áll, hogy a nemzetközi gazdasági és politikai rendszerek közvetlenül a magyarországi ellenzéki nyilatkozatokat figyelik Orbán Viktor helyett.

Emlékezetes: a fideszes gazdaságpolitika eredményeképp hétfőn már 400 forintba is került egyetlen euró, ez pedig a lakosság terheit tovább növeli, hiszen az import termékek döntő többsége ennek megfelelően drágul tovább.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »