? Külön díjazás nélkül látja majd el munkáját a kiszombori tanácsnok

A takarékosság jegyében nem kap külön díjazást Martonosi Szabolcs, de az eddigi feladatát folytatja tovább – derült ki a mai testületi ülésen.

Bajnóczi János, Balázs Tibor és Endrész Erzsébet képviselők közös indítványt adtak be. Ebben leírták, hogy tavaly megszüntették a különböző önkormányzati bizottságokat, így kb. évi 2 millió forintot tudtak másra fordítani. Úgy látják, a tanácsnok által végzett munka két év alatt nem volt mérhető, nincs olyan feladat, ami a tisztséget igényelné. A pozíció megszüntetése éves szinten legalább 1 millió forint spórolást jelent.

A keddi testületi ülésen Gácsi Zoltán jegyző arról érdeklődött, a javaslat a tanácsnok leváltására, vagy a pozíció megszüntetésére irányul, utóbbi ugyanis a Szervezeti és Működési Szabályzatot is érintené. Az érintett, Martonosi Szabolcs elmondta, sajnálja, hogy elsőként a Facebookról tudta meg. Endrész Erzsébet arról beszélt, ők e-mailen mindenkinek megküldték korábban a javaslatukat, mint ahogy az megjelent a közösségi oldalon. Hozzátette, járulékokkal együtt 1 millió forintba kerül az önkormányzatnak és még az alpolgármester sem kap ennyi tiszteletdíjat.

A jegyző még azt kérdezte, legyen-e kisebb a díjazás. Endrész erre úgy válaszolt: a tanácsnok által végzett jelenlegi feladat beleilleszthető a képviselői munkájába, így nem kell díjazás egyáltalán. Szirbik Imre polgármester annyit tette hozzá, Martonosi Szabolcs belejött ebbe a feladatkörbe, így szeretné, ha a jövőben csinálná tovább.

A testület úgy fogadta el egyhangúlag a javaslatot, hogy a pozíció marad, de a díjazást kiveszik belőle és a szeptember 30-i testületire kerül be a végleges anyag.

Az ülést élőben közvetítettük oldalunkon:

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

50 éve hunyt el Szécsi Pál, magyar énekes, előadóművész, dalszerző, dalszövegíró.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink