📺 Külön díjazás nélkül látja majd el munkáját a kiszombori tanácsnok

A takarékosság jegyében nem kap külön díjazást Martonosi Szabolcs, de az eddigi feladatát folytatja tovább – derült ki a mai testületi ülésen.

Bajnóczi János, Balázs Tibor és Endrész Erzsébet képviselők közös indítványt adtak be. Ebben leírták, hogy tavaly megszüntették a különböző önkormányzati bizottságokat, így kb. évi 2 millió forintot tudtak másra fordítani. Úgy látják, a tanácsnok által végzett munka két év alatt nem volt mérhető, nincs olyan feladat, ami a tisztséget igényelné. A pozíció megszüntetése éves szinten legalább 1 millió forint spórolást jelent.

A keddi testületi ülésen Gácsi Zoltán jegyző arról érdeklődött, a javaslat a tanácsnok leváltására, vagy a pozíció megszüntetésére irányul, utóbbi ugyanis a Szervezeti és Működési Szabályzatot is érintené. Az érintett, Martonosi Szabolcs elmondta, sajnálja, hogy elsőként a Facebookról tudta meg. Endrész Erzsébet arról beszélt, ők e-mailen mindenkinek megküldték korábban a javaslatukat, mint ahogy az megjelent a közösségi oldalon. Hozzátette, járulékokkal együtt 1 millió forintba kerül az önkormányzatnak és még az alpolgármester sem kap ennyi tiszteletdíjat.

A jegyző még azt kérdezte, legyen-e kisebb a díjazás. Endrész erre úgy válaszolt: a tanácsnok által végzett jelenlegi feladat beleilleszthető a képviselői munkájába, így nem kell díjazás egyáltalán. Szirbik Imre polgármester annyit tette hozzá, Martonosi Szabolcs belejött ebbe a feladatkörbe, így szeretné, ha a jövőben csinálná tovább.

A testület úgy fogadta el egyhangúlag a javaslatot, hogy a pozíció marad, de a díjazást kiveszik belőle és a szeptember 30-i testületire kerül be a végleges anyag.

Az ülést élőben közvetítettük oldalunkon:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »