Hatalmas csúszással, csak jövő tavasszal nyithatnak meg a Hagymatikum új részei

A Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése 70 százalékos kivitelezési fázisában tart, így reményeink szerint jövő tavasszal kerülhet sor a komplexum átadására – fogalmazott a héten a Rádió 7-nek Farkas Éva Erzsébet. A legelső hírek szerint 2019 elején adták volna át, ez így 5 éves csúszás.

A rádiónak még beszélt arról, hogy a műszaki átadást követően, várhatóan két-három hónapot vesz igénybe a próbaüzemeltetés és a szükséges engedélyezési eljárások. Így jön ki a jövő tavaszi megnyitás.

A helyi Fidesz 2014-es választási ígérete először a 2016. február 11-i Makói Hírekben került elő, miszerint ,,a fürdő kivitelezési munkálatainak kezdete 2017 tavaszára tehető. A két gigaprojekt (fürdőbővítés+könyvtár építés – a szerk.) előreláthatólag 2019 elejére fejeződhet be.”

2017 tavaszára nem sikerült elkezdeni a munkát, hiszen a kormány abban az évben döntött a 9,5 milliárd forint átadásáról. A terveket egy évvel később felülírta a Magyar Turisztikai Ügynökség, akiknek Orbán Ráhel a szabadidejében, ingyen ad tanácsokat. Megkeresték a várost annak a lehetőségével, hogy a fürdő területén egy szálloda építését kezdeményezzék, állami támogatásból. Ezért 2019-ben több mindent újra kellett tervezni.

2020-ban írták ki végül a közbeszerzést, ahol a pályázatból kizárták a Dél-Konstrukt Kft-t, amely 4,3 milliárd forintért vállalta volna a kivitelezést. A két másik pályázó a Fehérép Kft. és a West Hungaria Bau Kft. volt, előbbi 7,1 milliárdért, utóbbi 7,7 milliárdért vállalta volna azt a munkát, amire eredetileg 3,7 milliárdot tervezett elkölteni a város.

Tavaly márciusban még áttervezték a négyévszakos öltözőt, ez azzal járt, hogy az új tervekért 105 millió forintot kellett elkölteni önerőként.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Várkonyi Nándor magyar író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink