Előrelépés jöhet a Nagyér-csatorna ügyében

2017 óta különösen nagy problémák vannak a Nagyér-csatornával. A szag, a bűz akkor jelent meg, ez mára már alább hagyott, de esténként, vagy nappal, amikor nem jár a szellő, lehet érezni. Elég hosszú a folyása és már nem igazán lehet kikotorni takarítás céljából, ugyanis már így is túl széles. Az Oroszlán és az Ardics utca között és a Czuczor utcán túl már a lakók kertjének a végét a súrolja – fogalmazott a Makói Csípősnek Gáspár Sándor.

Az önkormányzati képviselő egy jó hírt osztott meg oldalunkkal, ugyanis eljutottak odáig, hogy a csatorna burkolására és lefedésére elkészültek a tervek. Ehhez kapcsolódik, hogy a záportározó az Ószegedi úton lesz kialakítva, annak is készülnek a tervei. Ha az megvan, akkor engedélyeztetik mindkettőt és elindulhat egy közbeszerzés.

Gáspár Sándor felhívta rá a figyelmet: az,,állat” utcák, Vertán-telep, Teleki Blanka, Martinovics, Hajnóczy utcák csatornái mind a Nagyérbe folynak bele. Azonban vannak olyan részek, ahol nincs mederburkolat és nincs takarítva, ezáltal nem folyik úgy el a víz. Tehát amikor a Nagyér megduzzad, akkor visszatölti a vizet az ,,állat” utcákra, Juhász Gyula térre, az egész Vertán-telepre – magyarázta a képviselő.

Hozzátette,

ha elkészül a Nagyér kiburkolása és befedése, akkor a csapadékvíz csatornákat újra kell szintezni a már említett utcákban. Hatalmas munka, de már régen hozzá kellett volna fogni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

📺 Magyar Péter: szuper lokálpatrióták lakják Makót

Köszönöm, hogy itt lehetek a magyar hagymatermesztés nagy múltú fővárosában. Ha jól hallom, sajnos a múlt fényesebb, mint a jelen. Annak ellenére van így, hogy micsoda szuper lokálpatrióták lakják ezt a várost is – így köszöntötte a makóiakat Magyar Péter.

Tovább »

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább olvasom »