A nap témája: Varga Juditnak is köze volt a pedofil bűntárs kiengedéséhez

Úgy tűnik, nem telik el 2024 sem anélkül, hogy Varga Judit bukott igazságügyi miniszter ne keveredne valamilyen botrányba. A végrehajtói maffia után most a pedofilvédő bűntársnak kegyelmet adó Novák Katalin botránya kapcsán merült fel Varga neve.

Kiderült: Varga Judit megakadályozhatta volna, hogy a pedofilvédő elnöki kegyelmet kapjon Novák Katalintól. A 444.hu írt arról, hogy Varga Judit aláírására is szükség volt ahhoz, hogy elnöki kegyelmet kaphasson K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese. Ez az az ember, akit pedofil bűncselekmények fedezéséért jogerősen börtönre ítéltek. A pedofil igazgató, V. János bűntársának a pápalátogatás ürügyén adott kegyelmet Novák Katalin.

A hatályos törvény szerint a kegyelmi kérvények az Igazságügyi Minisztériumhoz futnak be. Azt az igazságügyi miniszter terjeszti be – ha egyetért vele, ha nem -, majd az államfő döntésének megszületése után ellenjegyeznie is kell a döntést.

Ezzel átveszi a politikai felelősséget is.

A kegyelemről szóló döntés április 27-én, a pápalátogatás előtti napokban született, amikor még Varga Judit volt a tárca vezetője. Varga Judit tehát, ha akarta volna, megakadályozhatta volna, hogy K. Endre elnöki kegyelmet kapjon Novák Katalintól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve született Páskándi Géza erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink