A nap témája: Varga Juditnak is köze volt a pedofil bűntárs kiengedéséhez

Úgy tűnik, nem telik el 2024 sem anélkül, hogy Varga Judit bukott igazságügyi miniszter ne keveredne valamilyen botrányba. A végrehajtói maffia után most a pedofilvédő bűntársnak kegyelmet adó Novák Katalin botránya kapcsán merült fel Varga neve.

Kiderült: Varga Judit megakadályozhatta volna, hogy a pedofilvédő elnöki kegyelmet kapjon Novák Katalintól. A 444.hu írt arról, hogy Varga Judit aláírására is szükség volt ahhoz, hogy elnöki kegyelmet kaphasson K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese. Ez az az ember, akit pedofil bűncselekmények fedezéséért jogerősen börtönre ítéltek. A pedofil igazgató, V. János bűntársának a pápalátogatás ürügyén adott kegyelmet Novák Katalin.

A hatályos törvény szerint a kegyelmi kérvények az Igazságügyi Minisztériumhoz futnak be. Azt az igazságügyi miniszter terjeszti be – ha egyetért vele, ha nem -, majd az államfő döntésének megszületése után ellenjegyeznie is kell a döntést.

Ezzel átveszi a politikai felelősséget is.

A kegyelemről szóló döntés április 27-én, a pápalátogatás előtti napokban született, amikor még Varga Judit volt a tárca vezetője. Varga Judit tehát, ha akarta volna, megakadályozhatta volna, hogy K. Endre elnöki kegyelmet kapjon Novák Katalintól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink