A bíróság szerint Krupiczer Ferenc nem összeférhetetlen, hanem méltatlan képviselői mandátumára

Méltatlan képviselői mandátumára Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen – ezt mondta ki a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az indoklás szerint Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, akkor előrehozott választást kell tartani.

Félig elfogadta és félig elutasította mindkét fél érvelését a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ma délutáni ítéletében, amely azért született, mert a Csongrád Megyei Kormányhivatal, amely pert indított a hódmezővásárhelyi közgyűlés döntésével szemben – írja a hodpress.hu. Annak Ügyrendi és Mandátumvizsgáló bizottsága, és ennek megfelelően a közgyűlés döntése szerint is Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő felfüggesztette a vezetése alatt működő Krupart Kft. által szórt online rádió adását, ezért rendezte az összeférhetetlenségi problémát önmagával kapcsolatban. Ezt a bíróság el is fogadta, elegendőnek találta ezt, nem kell eladnia a céget, vagy kivenni a médiás tevékenységi köröket. Mint a bíró kifejtette: október 13 és 30 között valóban fennállt az összeférhetetlenség, de ezt a képviselő időben rendezte.

Azt azonban elutasították, hogy Krupiczer megfelelően és időben tájékoztatta a közgyűlést a kérdésről. A bíróság indoklásában azt mondta: az október 23-án megalakult közgyűlést követően három munkanapja lett volna a testület egészét – nem egyes tagjait, akkor sem, ha azok rendelkeztek ezzel az információval – tájékoztatni magáról a helyzetről, ám ezt nem tette meg. Krupiczer így az első fokú ítélet szerint méltatlan a képviselőségre, ami ha jogerőre emelkedik, akkor a mandátum elvesztésével és mivel egyéni képviselőről van szó, időközi választás kiírásával jár.

Más az elbírálás, ha valaki fideszes

Az eset egyébként azért érdekes, mert például a Csongrád megyei közgyűlés fideszes elnöke, Gémes László összeférhetetlen volt, amikor kinevezték. Nyilván ennek nincs és nem is lesz retorziója, viszont hasonló összeférhetetlenség miatt zárták ki korábban dr. Kiss Attila, jobbikos politikust a testületből.

A vásárhelyi Fidesz új lapot indított az elbukott választás után A Vásárhelyi ellenzék hangja címmel. A párt frakcióvezetője Cseri Tamás, aki vélhetően szintén felel a lap szerkesztéséért. Ennek sincs semmi következménye, akárcsak Apátfalva fideszes polgármesterénél. Szekeres Ferenc legalább 2018 októbere óta az Apátfalvi Hírmondó felelős szerkesztője volt, mellette a község polgármestere is.  Ezt az állapotot decemberben szűntette meg, következmények nélkül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink