Eladja a makói önkormányzat a Dreher-részvényeket

A 43 darab részvényt 279.500 forintért adja túl a város. Erről a jövő heti testületi ülésen döntenek.

A részvények az 1990-es évek elején kerültek az önkormányzathoz, darabonként 10 ezer forint névértéken. A Dreher Sörgyárak Zrt. 2003-ban leszállította az alaptőkéjét, mindez azt jelentette, hogy a makói önkormányzat 0,00003-ed részben volt részvényese az Asahi Breweries Europe Ltd. vállalatnak. Abban az évben az alaptőke-leszállítás miatt 150.500 forint alaptőke-kifizetés történt az önkormányzatnak. Azóta csak háromszor történt osztalék kifizetése.

A már említett anyavállalat most vételi ajánlatot tett az önkormányzat felé a 43 darab, egyenként 6.500 forint névértékű törzsrészvény megvásárlásása.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink