A Fidesz kiáll az ellenzéki aktivistát írása miatt rendőrökkel elvitető polgármestere mellett

Ismert, Gyula fideszes városvezetője, Görgényi Ernő jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát, akit múlt héten szerdán vittek el egy rendőrségi akció keretein belül.

Később a Gyulai Járási Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a férfi ellen.

A Fidesz azonban kiállt amellett, hogy a polgármester feljelentést tett egy ártatlan Facebook-poszt miatt, amiben azt szerepelt, hogy „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”, valamint, hogy a kórházi ágyak felszabadítása „valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti”.

Dr. Kovács József fideszes országgyűlési képviselő keddi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott,

„Görgényi Ernő megítélésem szerint jóhiszeműen járt el, amikor jelezte a gyulai Rendőrkapitányság irányába, hogy a közösségi médiában a lakosságot érintő és aggasztó hírek jelentek meg.”

Kovács József fideszes parlamenti képviselő (Kovács József/Facebook)

A fideszes politikus azzal próbálja menteni a polgármestert, hogy szerinte nem az ő felelőssége a további eljárás lefolytatása, magyarán az, hogy jogszerűtlenül hurcoltak meg egy ártatlan embert.

„Ebben az ügyben egyeztettem a Fidesz kommunikációs igazgatójával Hollik Istvánnal is, aki teljes mértékben támogatásáról biztosított bennünket.”

– írta a kormánypárti politikus.

A válasz sem maradt el:

Köszönöm szépen a mellettem való kiállásodat! Ez fontos nekem is és a gyulai polgárok közösségének egyaránt.

– írta be Görgényi Ernő polgármester kommentben.

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »