A Fidesz-közeli Nézőpont szerint elbizonytalanodtak az ellenzékiek, az ellenzéki kötődésű Publicus szerint épp fordítva

A megkérdezett választópolgárok 73 százaléka biztosan elmegy voksolni, az Egységben Magyarországért (EM) ellenzéki együttműködés híveinek körében ez az érték 87, a fideszesek között pedig 82 százalék – írja a Népszava az általuk a Publicus Intézettől megrendelt közvélemény-kutatás alapján.

A felmérés szerint a biztos résztvevők 27 százaléka szeretné, ha a mostani ellenzék venné át a kormányrudat, az Orbán-kormány maradását pedig mindössze 17 százalék szeretné.

A Publicus kutatása rámutat, az EM támogatottsága az összes megkérdezett körében elmozdult decemberi, 31 százalékos mélypontjáról, jelenleg 34 százalék, a Fidesz 32 százalékon áll, ami gyakorlatilag változatlan. A bizonytalanok tábora lassan, de folyamatosan csökken, jelenleg 31 százalék.

A fideszes kötődésű Nézőpont Intézet kutatása viszont egész más képet vázol fel. Ők úgy mérték, „ha most vasárnap lettek volna a választások”, akkor a Fidesz listán 50 százalékot szerzett volna, míg az EM csupán 43-at. A Fidesz-közeli kutatóintézet mérése szerint viszont az EM táborának februárban 40 százaléka volt tekinthető bizonytalannak, szemben a januári 24 százalékkal. A Fidesz-táborban a bizonytalan, úgynevezett peremszavazók arányát 10 százalékra mérték.

A Nézőpont szerint az ötszázalékos parlamenti küszöb megugrására esélyes a Mi Hazánk mozgalom, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya párt is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink