A fideszes városvezetés nem emlékezett meg november 4-ről (sem)

Több helyen is megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján tegnap. Makón egyedül a Jobbik tartott csendes gyertyagyújtást.

A Parlament előtti lobogót félárbocra engedték, az Országgyűlés plenáris ülése megemlékezéssel kezdődött, de ellátogattak a rákoskeresztúri Új köztemető nemzeti emlékhelyére is – többek között ezek történtek a fővárosban a központi program részeként.

Az ország több városában, így Vásárhelyen, Miskolcon, Salgótarjánban, Hajdúböszörményben, Szolnokon és Veszprémben is megemlékeztek az 1956-os forradalom bukásáról; sokatmondó, hogy a szocialista vezetésű Szegeden is volt rendezvény, Makón viszont elmaradt.

Nem ez az első

Budafok-Tétény önkormányzata nemzeti összefogásra szólította fel azokat, akik egyetértenek a székelyföldi autonómiatörekvések mellett. Arra kérte a magyar települési önkormányzatokat, hogy október 24-én, magyar idő szerint 17.45-kor a saját településükön is gyújtsanak őrtüzet a szolidaritás jeléül, a székelyföldi autonómia támogatására. A makói önkormányzat ebben sem vett részt, a Jobbikkal ellentétben, aki tegnap este és október 24-én is gyertyát gyújtott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink