Ajvárt is készítenek adventra Kiszomboron

A Honismereti Téli Esték programjaiként díszeket és finomabbnál finomabb ételeket készítenek a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai. Ma birsalmasajt, sült tök és ajvár volt a menü. 

97659373 83282101

Nyáron már csináltam ilyet és jól sikerült, remélem most is így lesz – mondta Süliné Rácz Emőke, a Honismereti Kör tagja, miközben figyeli a gázon lévő acéltepsit, melyben padlizsán és kápia paprika melegszik; ezek az alapjai a készülő mártásnak, az ajvárnak. Padlizsánból kettő, paprikából egy kilogrammot használ fel; ha fekete, akkor nejlonzacskóba rakja, kicsit később meghámozza, majd zúzott fokhagymával, négy deci olajjal főzni kezdi. – Lehet kolbászzsírban is, én most olajban fogom – meséli.

A végére só, bors, ecet, cukor; rá a tető, majd száraz dunszt a sorsa. Vajaskenyérhez, sült húshoz, vagy szalonna mellé is fogyasztható.

Ezen kívül főztek birsalmasajtot, készült sült tök, valamint asztali karácsonyi díszek. A ,,késztermékek” a kiszombori adventen vagy megvásárolhatóak, vagy kóstolók lesznek.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Épül Makó új bölcsődéje

Új, két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsődét épít uniós támogatással a görögkatolikus egyház Makón – hangzott el a héten sajtótájékoztatón.

Tovább »

A nap idézete

77 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink