Ajvárt is készítenek adventra Kiszomboron

A Honismereti Téli Esték programjaiként díszeket és finomabbnál finomabb ételeket készítenek a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai. Ma birsalmasajt, sült tök és ajvár volt a menü. 

97659373 83282101

Nyáron már csináltam ilyet és jól sikerült, remélem most is így lesz – mondta Süliné Rácz Emőke, a Honismereti Kör tagja, miközben figyeli a gázon lévő acéltepsit, melyben padlizsán és kápia paprika melegszik; ezek az alapjai a készülő mártásnak, az ajvárnak. Padlizsánból kettő, paprikából egy kilogrammot használ fel; ha fekete, akkor nejlonzacskóba rakja, kicsit később meghámozza, majd zúzott fokhagymával, négy deci olajjal főzni kezdi. – Lehet kolbászzsírban is, én most olajban fogom – meséli.

A végére só, bors, ecet, cukor; rá a tető, majd száraz dunszt a sorsa. Vajaskenyérhez, sült húshoz, vagy szalonna mellé is fogyasztható.

Ezen kívül főztek birsalmasajtot, készült sült tök, valamint asztali karácsonyi díszek. A ,,késztermékek” a kiszombori adventen vagy megvásárolhatóak, vagy kóstolók lesznek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink