A Fideszre szavazó helyiek panaszkodnak a lopásokról és az elszabaduló árakról

A Békés megyei Pusztaottlakán járt a választások után az Átlátszó. A 339 fős kistelepülésen a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György helyett induló kormánypárti Erdős Norbert 64 %-ot szerzett. 

Egy idősebb nő a portálnak azt mondta, hogy azért szavazott a FIdeszre, mert nem akar háborút, az ellenzék programjáról viszont semmit nem tud mondani, Simonka ügyéről pedig ő nem akar beszélni. Ehelyett arról panaszkodott, hogy tavaly vizet loptak a tanyájáról, így 352 ezer forintos vízszámlája keletkezett.

Egy másik járókelő szerint a kormányzati osztogatás döntött, a 13. havi nyugdíj és a családi adókedvezmény, a Simonka-féle korrupció nem érdekli a helyieket. Az asszony azonban az elszabadult árak kapcsán már keserűen panaszkodott: a piacon nagyon drága a paprika, a dinnye, miközben a férje 72, ő pedig 70 ezer nyugdíjat kap csak, ebből pedig gyógyszerre és magánorvosra is költeniük kell. Ennek ellenére a Fideszre szavazott ő maga is, mert rettegett attól, hogy a fiát elviszik katonának.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink