A Fideszre szavazó helyiek panaszkodnak a lopásokról és az elszabaduló árakról

A Békés megyei Pusztaottlakán járt a választások után az Átlátszó. A 339 fős kistelepülésen a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György helyett induló kormánypárti Erdős Norbert 64 %-ot szerzett. 

Egy idősebb nő a portálnak azt mondta, hogy azért szavazott a FIdeszre, mert nem akar háborút, az ellenzék programjáról viszont semmit nem tud mondani, Simonka ügyéről pedig ő nem akar beszélni. Ehelyett arról panaszkodott, hogy tavaly vizet loptak a tanyájáról, így 352 ezer forintos vízszámlája keletkezett.

Egy másik járókelő szerint a kormányzati osztogatás döntött, a 13. havi nyugdíj és a családi adókedvezmény, a Simonka-féle korrupció nem érdekli a helyieket. Az asszony azonban az elszabadult árak kapcsán már keserűen panaszkodott: a piacon nagyon drága a paprika, a dinnye, miközben a férje 72, ő pedig 70 ezer nyugdíjat kap csak, ebből pedig gyógyszerre és magánorvosra is költeniük kell. Ennek ellenére a Fideszre szavazott ő maga is, mert rettegett attól, hogy a fiát elviszik katonának.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

100 éve született Dr. Polcz Alaine, magyar pszichológus, író, a tanatológia (a halál és gyász kutatása) magyarországi úttörője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »