A Fideszre szavazó helyiek panaszkodnak a lopásokról és az elszabaduló árakról

A Békés megyei Pusztaottlakán járt a választások után az Átlátszó. A 339 fős kistelepülésen a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György helyett induló kormánypárti Erdős Norbert 64 %-ot szerzett. 

Egy idősebb nő a portálnak azt mondta, hogy azért szavazott a FIdeszre, mert nem akar háborút, az ellenzék programjáról viszont semmit nem tud mondani, Simonka ügyéről pedig ő nem akar beszélni. Ehelyett arról panaszkodott, hogy tavaly vizet loptak a tanyájáról, így 352 ezer forintos vízszámlája keletkezett.

Egy másik járókelő szerint a kormányzati osztogatás döntött, a 13. havi nyugdíj és a családi adókedvezmény, a Simonka-féle korrupció nem érdekli a helyieket. Az asszony azonban az elszabadult árak kapcsán már keserűen panaszkodott: a piacon nagyon drága a paprika, a dinnye, miközben a férje 72, ő pedig 70 ezer nyugdíjat kap csak, ebből pedig gyógyszerre és magánorvosra is költeniük kell. Ennek ellenére a Fideszre szavazott ő maga is, mert rettegett attól, hogy a fiát elviszik katonának.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »