A Független Diákparlament is csatlakozik a mai demonstrációhoz

[ad 1]

Hazánk legnagyobb diákképviselete, a Független Diákparlament teljes mértékben támogatja a Herman Ottó Gimnázium kiállása nyomán létrejött tiltakozást. – Az oktatási rendszer átalakításakor az oktatásért felelős államtitkárság azt állította, hogy a diákok az egészből semmit nem fognak észrevenni. Ehhez képest először az átállás, majd az új fenntartási rendszer döcögős működésével mi is rendszerint szembesülünk – írják közleményükben.

Folyamatosan látjuk, hogy nincsen pénz, krétára, tonerre, papírra, és más fontos eszközökre. Folyamatosan halljuk a tanárainktól, hogy bizonyos dolgokat, például az előre hozott érettségit egyszerűen egyik évről a másikra megszüntették, mintha sosem lettek volna, így mostanra már nincs lehetőségünk élni vele. Nekünk, diákoknak lassan elviselhetetlenül nagy a terhelésünk, de ami még aggasztóbb, a nálunk fiatalabbakon is folyamatosan ezt látjuk – fogalmaz a közlemény.

Úgy érzik, folyamatos a beletörődés, az egyet nem értés magukba fojtása, látják a felülről jövő döntések lassan-lassan evidenciaként történő kezelését.

A február 3-án az ország számos pontján megtartott demonstrációhoz több helyszínen is csatlakoznak: Budapesten, Szegeden,  Budaörsön és az egészet kezdeményező miskolciak rendezvényén is.

Szegeden 17:30-tól tüntetnek a KLIK-nél, a Kálvária sugárúti épület előtt.

(fotó: illusztráció)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink