Ezek valósulhatnak meg Ambrózfalván, Apátfalván, Palotán, Kiszomboron és Kövegyen

[ad 1]

A január 11-el kezdődő héten Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Weszely Tamás, a Csongrád Megyei Fejlesztő Kft. ügyvezetője, Mágori András (Fidesz) és dr. Kiss Attila (Jobbik) megyei képviselők találkoztak a térség polgármestereivel, hogy megtárgyalják a következő időszak fejlesztéseit. Sorozatunk második részében a jobbikos képviselő ismerteti Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádpalota, Kiszombor és Kövegy terveit.

Ambrózfalva

Csak energetikai fejlesztésekben gondolkoznak, napelemek, hőszigetelés, nyílászáró csere. Ez az önkormányzati épületeket érinti és az óvodát, mely már kapott év végén 20 millió forintot; pluszban kaphat még rá forrást ha ez nem lenne elég. – Nem büntet a rendszer, nem zárták el a pénzcsapokat, mert egy jobbikos polgármesterjelölt dolgozik óvodavezetőként – értékelte a szituációt dr. Kiss Attila, aki reméli, hogy a fejlesztések által ,,olcsóbban” működhet a település.

Apátfalva

Önkormányzati épületek, csapadékvíz elvezetési rendszer felújítása, közösségi programok szervezése és egy kulturált piac kialakítása szerepel a tervek között. Utóbbira 50 millió forint van előirányozva, aszfalttal vagy térkővel borítanák és fedett lenne. – Érdekes, hogy amikor Kiszomboron a 2014-es jobbikos polgármesterjelölt 2015-ben elindította a helyi piacot, többen lehurrogták, most pedig az egyik legkedveltebb helyi termékek vására lett és hirtelen nem is jött szóba többet a sajtóban, hogy megbukott a jobbikos ötlet – jelentette ki a megyei képviselő. Szerinte az apátfalvi eset egy újabb példa rá, hogy a Fidesz, hogyan veszi át a Jobbik programjának egyes elemeit.

Csanádpalota

Eredetileg egy másfél milliárdos logisztikai központot építettek volna, helyette egy 300 millió forintos ipari park van előirányozva a tervekben. Dr. Kiss Attila szerint ha nincs elképzelése egy városnak, hogy mi legyen a kitörési pont, akkor szokott ilyenbe belevágni. – A helyi iparűzési adó előbb-utóbb megjelenne, csak nem értem, hogy miért menne egy cég Palotára, amikor a makói ipari park sincs kihasználva – mondta.

A határ menti térség közúthálózata egyébként megyei forrásból nem lesz felújítva. Az autópályához vezető utak már jók, illetve a fontosabb útvonalak (pl. Csanádpalota-Tótkomlós) kormányzati szándék miatt más pénzből újulhatnak meg.

Kiszombor

– Kiszombor sok programból kimarad, mert személyi jövedelemadó fizetés alapján nem számít elmaradottnak, nem különösen hátrányos helyzetű település – tudtuk meg a képviselőtől. A községben energetikai beruházások lehetnek, az egészségügyi és szociális szolgáltatókat egy felújított épületbe költöztetnék.

Kövegy

Akárcsak Kiszomboron, egy kulturált létesítményben működnének az egészségügyi és szociális ellátók.

A dr. Kiss Attilával készült interjú első részét ide kattintva olvashatja el.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink