A gimnázium pedagógusai is sztrájkoltak és engedetlenkedtek

Úgy gondoljuk, hogy a tiltakozó iskolákhoz csatlakozva rá kell irányítani a figyelmet a magyar oktatás helyzetére, ezért 2022. március 16-án sztrájkoltunk (7 fő) és polgári engedetlenségi megmozdulásban (18 fő) vettünk részt – írják közös kiáltványukban a Makói József Attila Gimnázium pedagógusai.

A résztvevők úgy fogalmaztak: ,,tevékenységünket tanítványaink, a következő nemzedékek és a pedagógustársadalom érdekében, a pedagógus-szakszervezetek által megfogalmazott követelések elérése céljából tesszük.”

Kiállásukkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent kormányrendelet ellen is tiltakoznak, ami álságos módon, a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén. Mindezzel a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi és végképp kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt jogtól foszt meg.

Mint arról beszámoltunk, tegnap országszerte sztrájkkal és polgári engedetlenséggel tiltakoztak a pedagógusok. A tanárokat a diákok is támogatják, Budapesten több ezer középiskolás tüntetett a Kossuth téren, délután pedig a pedagógusképzésben részt vevő egyetemisták is demonstrációt tartottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »