A gimnázium pedagógusai is sztrájkoltak és engedetlenkedtek

Úgy gondoljuk, hogy a tiltakozó iskolákhoz csatlakozva rá kell irányítani a figyelmet a magyar oktatás helyzetére, ezért 2022. március 16-án sztrájkoltunk (7 fő) és polgári engedetlenségi megmozdulásban (18 fő) vettünk részt – írják közös kiáltványukban a Makói József Attila Gimnázium pedagógusai.

A résztvevők úgy fogalmaztak: ,,tevékenységünket tanítványaink, a következő nemzedékek és a pedagógustársadalom érdekében, a pedagógus-szakszervezetek által megfogalmazott követelések elérése céljából tesszük.”

Kiállásukkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent kormányrendelet ellen is tiltakoznak, ami álságos módon, a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén. Mindezzel a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi és végképp kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt jogtól foszt meg.

Mint arról beszámoltunk, tegnap országszerte sztrájkkal és polgári engedetlenséggel tiltakoztak a pedagógusok. A tanárokat a diákok is támogatják, Budapesten több ezer középiskolás tüntetett a Kossuth téren, délután pedig a pedagógusképzésben részt vevő egyetemisták is demonstrációt tartottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem lesz jó idő a héten, visszatér az éjszakai fagy

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

551 éve hunyt el Janus Pannonius (magyarosan Csezmiczei János vagy Cesinge János) pécsi püspök 1459-től haláláig, az első név szerint ismert magyar(-horvát) költő és humanista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink