,,Orbán stratégiai nyugalma nem más, mint szemfényvesztés”

Nagyjából három hely maradt a világon, ahol nem tudják, vagy tagadják a nyilvánvalót: Ukrajnában ma a szabadság harcol az elnyomás ellen. Az egyik ilyen hely Oroszország, a másik Belarusz, a harmadik pedig Orbán udvartarása és olyan csatolt részei, mint a Fidesz, vagy kézivezérelt propagandamédiája – írja bejegyzésében Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, EP-képviselő.

Gyöngyösi szerint arra, amit most az orosz hadsereg Ukrajnában tesz, nincs magyarázat. Nincs olyan „geopolitikai érdek„, nincs olyan rosszul megírt törvény, vagy nemzetiségi ellentét, amely igazolná ártatlan emberek életének kioltását, városok lerombolását és azt, hogy valaki erőszakkal kényszerítse rá uralmát azokra, akik nem kérnek belőle.

Oroszország agresszor, Ukrajna áldozat – ezt egyre többen belátják. Salvini megpróbál ukrán menekülteken segíteni (ha el nem zavarják), Morawiecki és Janša pedig Kijevbe utazik, vállalva a háborús veszélyt. Egyes-egyedül Orbán Viktor tévelyeg a harcmezőn, és hadovál békemisszióról, ütközőzónákról, meg fontos orosz kapcsolatokról.

A jobbikos politikus emlékeztet: március 15-én, amikor saját régi szövetségesei Kijevből, egy bunkerből üzenték meg a világnak, hogy mi zajlik Ukrajnában, Orbán Viktor egyszerűen egyenlőségjelet tett az agresszor és az áldozat közé, és azt mondta, hogy mindegy is, hogy mi a háború kimenetele.

,,Hogyan lenne mindegy Magyarország számára, hogy mi a háború kimenetele?”

– teszi fel a kérdést az EP-képviselő.

Putyin egyértelműen elmondta, hogy mit szeretne: elfoglalni Ukrajnát, és kiűzni Közép-Európából a NATO-t. Putyin terveiben nem Ukrajna lesz az ütközőzóna: azt elnyeli a birodalom. Az ütközőzóna mi volnánk ugyanúgy, ahogy 1956-ban és a Brezsnyev-doktrína idején. Amikor Orbán mai napig Putyint védi és az orosz igények megértéséről beszél, valójában azt mondja, hogy a magyarok érdekei elhanyagolhatóak, és a biztonságunk ára a behódolás – véli Gyöngyösi Márton.

Úgy véli,

Orbán stratégiai nyugalma nem más, mint szemfényvesztés. Orbán azért nyugodt, mert azt képzeli, hogy az orosz szuronyok hamarosan Magyarország határaira érnek, az árnyékukban pedig kényelmesen építheti tovább egyeduralmát.  

Gyöngyösi szerint ,,egy valóban nemzeti érdeket képviselő kormány legfontosabb geostratégiai célkitűzése kell legyen, hogy Ukrajna területi integritása ne sérüljön és ezáltal Oroszország minél távolabb legyen tőlünk.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »