A hétvége körül tetőzhet a Maros Makónál

A Maros folyó Makónál 2023. március harmadikán-negyedikén tetőzik, várhatóan 400 cm-es vízállás alatt. A jelenlegi előrejelzések szerint a későbbiekben lassú apadás lesz megfigyelhető – közölte a makói önkormányzat.

Felhívják rá a figyelmet, hogy a folyó az előrejelzések szerint a medréből kilép és a Maros-part árterében lévő közlekedési utakat elöntheti. Ugyanakkor a várható vízszint az előrejelzés szerint az ártérben lévő ingatlanokat nem veszélyezteti. Az árterében ingatlannal rendelkezőket arra kérik, hogy lehetőségeik szerint kisérjék figyelemmel a folyó vízszintemelkedését és szükség esetén tegyék meg a szükséges intézkedéseket értékeiknek megóvása érdekében.

Az 1970-es makói árvíz során 624 centiméteren tetőzött a folyó. Az árvíz után átlagosan 1-1,5 méterrel magasították meg a Maros gátjait, talapzatukat kiszélesítették. A legmagasabb vízállást 5 évvel később, 1975-ben mérték, az 625 centiméter volt.

Szegeden a mai naptól lezárták a rakpartot a Tisza vízszintemelkedése miatt.

(Kiemelt fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink