A nap témája: Még a fideszesek egy része is támogatja a szankciókat

A Republikon Intézet legfrissebb kutatása meglepő eredményt hozott. Az Oroszországot sújtó szankció a kormányzati propaganda egyik fő célpontja és nincs olyan magára valamit adó fideszes politikus aki nem mantrázná el egy nap legalább egyszer, hogy a szankciók csak kárt okoznak. Sőt, „a magyarok 97 százaléka elutasítja a brüsszeli szankciókat!”

Ezek után a Republikon felmérése azt mutatja, hogy még a Fidesz-KDNP szavazók negyede is egyetért az Európai Unió Oroszország elleni szankcióival. Az arány tehát némileg árnyalja azt a bizonyos 97 százalékot, de az összképet tekintve is változott a helyzet, mivel a válaszadók 46 százaléka értett egyet a szankciókkal, és csak 32 százalék ellenzi azokat.

A kutatás azt nem vizsgálja, hogy ez akár azért is lehet, mert minden kormányzati propaganda ellenére, az Orbán kormány végül mindig megszavazza a szankciókat, legutóbb a 10. EU-s szankciós csomagot fogadta el.

A 24.hu-n idézett Republikon felmérés alapján élesen elválik az ellenzékiek és Fidesz-szavazók véleménye szankciók kérdésében: míg a 2022-ben együttműködő ellenzéki pártok (DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik, Párbeszéd) szavazóinak több mint kétharmada 68százaléka támogatja, addig a Fidesz-KDNP szavazóinak 60 százaléka elutasítja a szankciókat.

Azonban nem minden fekete-fehér, a Fidesz-KDNP szavazók 23 százaléka, azaz közel egynegyede valójában támogatja a szankciókat, és kevesebb mint kétharmaduk ért egyet a szankcióellenes narratívával, továbbá a hatpárti ellenzék szavazóinak 7 százaléka is ellenzi a szankciókat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »