A hétvégén nyitva lesz a hármashatár Kübekházán

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Kübekháza község által megrendezett falunapi ünnepséggel egyidőben, 2022. május 28-án és 29-én (magyar idő szerint 9 óra és 19 óra között) a Triplex Confiniumnál ideiglenes határnyitás lesz.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország és Románia között a fenti időben megnyílik az ideiglenes határátkelőhely a személyforgalom számára. A Kübekháza közúti határátkelőhely Magyarország és Szerbia vonatkozásában változatlan nyitvatartással 7 óra és 19 óra között működik.
Kérjük az utasokat:

  • A határátlépéshez érvényes útiokmánnyal érkezzenek, a határátlépés feltételeinek megfelelve!
  • A határátkelőhelyek nyitvatartási idejét tartsák szem előtt!
  • A Triplex Confinium hármashatár jelnél az ideiglenes határt – a Kübekháza közúti átkelőhellyel megegyezően – az autóbusz kivételével a személyforgalom veheti igénybe. Az átkelőt a magyar, román és szerb állampolgárok egyaránt – valamint az EU, EGT, Svájc állampolgárai, valamint az ezek szabad mozgás uniós jogát élvező harmadik országbeli családtagjai – használhatják.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A hétvégén nyitva lesz a hármashatár Kübekházán

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Kübekháza község által megrendezett falunapi ünnepséggel egyidőben, 2022. május 28-án és 29-én (magyar idő szerint 9 óra és 19 óra között) a Triplex Confiniumnál ideiglenes határnyitás lesz.

Tovább »

A nap témája: a kutaknak kell kérniük a gépjármű honosságának okirattal történő ,,hitelt érdemlő” igazolását

Csütörtök éjfélkor megjelentek a legfrissebb Magyar Közlönyben a hatósági áras üzemanyagok új részletszabályai a Kormány 186/2022. (V. 26.) Korm. rendelete a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény eltérő alkalmazásáról szóló 94/2022. (III. 10.) Korm. rendelet módosításáról címmel.

Tovább »

A nap idézete

41 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Fodor Barbara irodalmi performansza

Fodor Barbara hallgató a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, képalkotás alapszakon. Szegedtől Le Havre-ig már húsz vizuális kiállításon mutathatta be képeit napjainkig. Ezúttal új dologra vállalkozik, új terepen próbálja ki magát: az irodalmat ötvözi a performansz művészettel.

Tovább olvasom »

Varga Ferenc: A lovári nyelv bántja a fülét Toroczkainak, a kormánypárti sikkasztás felett szemet huny

Érdekes, hogy csak az ellenzéki roma képviselőket hiányolta, vajon a fideszes képviselőt miért nem? Nem gondolom, hogy át kellene vennem a hatóság munkáját, így a jelenlétem nem indokolt a településen – reagált közösségi oldalán Toroczkai László napirend előtti felszólalásására Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője, miután a Mi Hazánk elnöke arról beszélt a parlamentben, hogy szerinte a Jobbik frakciójában ülő roma politikusoknak(!) Kerepesen kellene most lenniük a szombat esti események után.

Tovább olvasom »