Az egészségügyi államtitkár szerint az ügyek nagy részét Budapestről, excel-táblákból is el lehet dönteni

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) fővárosi konferenciáján tartott rövid nyitőelőadást Takács Péter, az újonnan kinevezett egészségügyi államtitkár – számolt be a 24.hu. Takács arról beszélt, hogy a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben, jelenleg a finomhangolás zajlik.

Az államtitkár szerint nem probléma, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került, szerinte nem az önálló minisztérium erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét, hanem a miniszter személye. Úgy vélte, Pintér Sándor tárcavezető ebben pont erős, azt is hozzátéve, hogy tőle rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

A tudósítás szerint az államtitkár azt is elmondta, hogy szerinte az ügyek 85 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblát nézve. Az ügyek 15 százalékához azonban ott kell lenni, tárgyalni kell a klinikai centrumokkal, a megyei kórházakkal, a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban – mondta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »