A hódmezővásárhelyi-makói kórház főigazgatója szerint ,,nem a sajtószereplésekkel” szolgálják a közösséget

Dr. Berényi Károly Hódmezővásárhely alpolgármestere, gyermekorvos nyílt levélben érdeklődött, miért nem ad a kórház részletesebb tájékoztatást, hogyan készültek fel az új helyzetre. Válaszában Dr. Kallai Árpád főigazgató kifejtette, hogy a legjobb tudásukkal és a legnagyobb igyekezetükkel állnak minden betegük és minden térségben élő polgár rendelkezésére, Hódmezővásárhely pedig csődben van, ezért a város vezetőinek van mit kommunikálnia.

Mutatjuk a két levelet. Berényi ezt írta:

Tisztelt Főigazgató Úr! Kedves Árpád!

 

Úgy is, mint orvoskolléga, és úgy is, mint felelős városi vezető fordulok hozzád.

 

Gondolkoztam azon, hogy megengedhetem-e magamnak a tegező stílust, de talán nem sértelek meg vele, hisz korábban sem magázódtunk.

 

Nagyon elszomorít az az elhidegült viszony, ami a város egyik legfontosabb intézménye, a Kórház és a Polgármesteri Hivatal között tapasztalható. Én is tudom természetesen ennek okait, de úgy gondolom a mai egészségügyi vészhelyzetben ez mindenképpen másodlagos, és ennek a konzerválása megengedhetetlen.

 

A felelősségünk közös, ugyanazokért az emberekért kell minden erőnkkel dolgoznunk, azokért, akik a bajban is hozzánk fordulnak, tőlünk várják a segítséget.

 

Azt mindenki látja, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ebben a súlyos járványhelyzetben a város egészségügyi intézménye és a város vezetése nem kommunikál egymással. Nap, mint nap kapunk a lakosságtól olyan kérdéseket, amikre a kommunikáció hiánya miatt nem tudjuk a megfelelő válaszokat.

 

Miért nem lehet részletesebb tájékoztatást adni arról, hogy a Kórház hogyan készült fel a járvány miatt felmerült új kihívásokra? Miért nem lehet a járványhelyzet helyi vonatkozásairól, ismert adatairól naprakész tájékoztatást adni? Miért nem lehet a városlakókat megnyugtatni afelől, hogy a felkészülés során mindent megtesz a város egészségügyi intézménye is? Mi ebben biztosak vagyunk, de ezt a lakosok fele is kommunikálni kellene. Miért nem vehet részt a Kórház vezetője, vagy megbízottja a járványhelyzet miatt felállított Városi Operatív Stábban, ahol egészségszervezési ismereteit, kapcsolatait felajánlhatná vagy kéréseit megfogalmazhatná a város vezetése és a közös védekező munkában résztvevők irányába?

 

A Hódmezővásárhelyi Médiacentrumot is felajánlanánk erre a célra – az újraindított Városi Televíziót, a minden háztartásba eljutó helyi lapot, a Vásárhelyi Valóságot. Biztos vagyok abban, hogy a vásárhelyiek örömmel és hálával vennék tudomásul, hogy a politikán túl is van közös felelősségvállalás a vészhelyzetben. Ez megítélésem szerint jogos elvárása a városnak. Ezekben a vészterhes napokban, hetekben minden eddigi sértettségünket félre kell tenni, és közös erővel dolgozni a világjárvány és helyi következményei ellen.

 

Bizonyára rengeteg feladat hárul rád is a jelen helyzetben, mely idődet maximálisan leköti, de ennek ellenére nagyon várom gyors és konstruktív válaszod a fent megfogalmazott kérdésekkel kapcsolatban.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Berényi Károly

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere, címzetes főorvos

Erre a következő válasz érkezett Kallaitól:

Tisztelt Alpolgármester Úr!

 

Köszönöm aggódó figyelmét, amellyel intézményünk kommunikációja felé fordul.

 

Szeretném biztosítani Önt, hogy munkatársaimmal mindent megteszünk a térségben élők védelme és betegeink gyógyulása érdekében. Ez a dolgunk, a felelősségünk, a hivatásunk.

 

Köszönöm minden igyekezetét, de továbbra sem áll szándékomban a helyi politika színpadán szerepet vállalni. Megértem, és elfogadom, hogy Ön ezt az utat választotta, kérem, fogadja el Ön is, hogy én nem.

 

Egyetértek Önnel, a legfontosabb felelősségünk ennek a közösségnek a szolgálatára kötelez minket. Munkatársaimmal ahogyan eddig, úgy a jövőben is a legjobb tudásunkkal és a legnagyobb igyekezetünkkel állunk minden betegünk, és minden térségben élő polgár rendelkezésére. Hiszem, hogy mi ezzel, és nem a sajtószereplésekkel szolgáljuk a közösséget. A felajánlott médiafelületeket ezért engedelmével, meghagynám Önnek. Ha jól olvasom a hírekben és csődben van a város, akkor bőven van mit ‘kommunikálniuk’.

 

A nyílt levél lehetőségét kihasználva azonban szeretném a magam és a munkatársaim nevében ezúton is megköszönni azt a rengeteg figyelmességet, bátorítást és szeretetet, amit az elmúlt hetekben a vásárhelyi és a térségben élő polgároktól kaptunk. Ez a megtisztelő támogatás és megható kiállás a legnehezebb órákban is a lelkünkben lesz, és erőt fog adni minden egészségügyi dolgozónak.

 

Még egyszer köszönöm az aggodalmát!

 

Munkájukhoz sok sikert kívánva,

Tisztelettel:

Dr. Kallai Árpád

(Kiemelt fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »