Több mint 70 polgármesteri határozatot hozott Farkas Éva Erzsébet egy személyben

A veszélyhelyzet adta lehetőséggel élve 75 határozatot hozott Makó polgármestere március 14. és június 18. között saját hatáskörben. Ezek között voltak a Makói Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság létrehozásával kapcsolatos döntések, a trianoni emlékzászló készítése, elfogadta az önkormányzat vagyonáról szóló tájékoztatót és a belső ellenőrzés jelentését is.

Mint az ismert, veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján a polgármestereknek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a testület összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket – így történt ez a koronavírus-járvány idejében Makón is.

Farkas Éva több határozatot is hozott a Makói Szolgálató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság megalapításával kapcsolatban. Az átszervezés érinti a Városgazdálkodási Nkft.-t, a Kulturális-Közművelődési Nkft.-t., a Városi Televízió Nkft.-t, a Városfejlesztő Kft.-t és a Gyógyfürdő Zrt.-t. Az új gazdasági társaság vezérigazgatója dr. Ember Alex, aki 5 év határozott időtartamra, a minimálbér hétszeresében meghatározott összeget kap fizetésként – ha valóban 100 millió forintos megtakarítás keletkezik az összevonás által.

Ő volt az, aki oldalunknak megerősítette az indulását a tavaly októberi választáson, majd a helyi Fidesz és médiája elkezdte mocskolni. A polgármesterjelölt végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami összevonná a cégeket. Idén februárban derült ki, hogy ő fogja vezetni az összevont céget.

A divízióvezetőket június 1-től Farkas Éva Erzsébet polgármesteri jogkörével élve önállóan kinevezte. Ők azok, akik az operatív napi vezetői munkát ellátják a részvénytársaság területein.

Június 4-én egy nagyobb szabású, színvonalas programot tartottak Makón a trianoni diktátum 100. évfordulójára emlékezve és a megye átnevezésére. A makói önkormányzat trianoni emlékzászlót készíttet bruttó 133.500 forintért – Farkas Éva Erzsébet saját hatáskörben hozta meg az erről szóló határozatot.

A polgármester önállóan elfogadta még az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság által készített, az önkormányzat vagyonának alakulásáról szóló beszámolóját. Ebből például kiderül, hogy 2019-ben csökkent a vagyonérték 0,5%-al, a pénzeszközök állománya a felére csökkent, de a követelésállomány 168%-al nőtt.

Elfogadta a 2019. évi belső ellenőrzési jelentést is. Ebben az olvasható, hogy a megfogalmazott javaslatoknak csak a 71%-át, 14-ből 10 intézkedést hajtottak végre a Makói Városi Televíziónál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink