Száz plexi védőpajzsot kapott és osztott szét a vásárhelyi önkormányzat

Mostanra a vírushelyzet enyhülni látszik, persze azért az óvatosság nem árt. Most kapott az önkormányzat egy vásárhelyi támogatótól 100 db plexi védőpajzsot, melyet elsősorban az alapellátásban dolgozó praxisoknak, a városi ügyeletnek és a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának ajánlunk fel – számolt be róla Dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos.

Az OMSZ és a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya jelezte már, hogy ők el vannak látva hasonló védőeszközökkel. Az idősotthonnak és a városi ügyeletnek kiszállítom a védőpajzsokat, de a háziorvos kollégákat megkérem, hogy jöjjenek el a védőeszközökért, mert miután a háziorvosi ellátás visszaáll hétfőtől a járvány előtti munkarendbe, nem lesz már időm a praxisok felkeresésére úgy, ahogy a védőmaszkok átadásakor ezt nagyon szívesen megtettem – fogalmazott Berényi.

A pajzs egyébként az IKEA termékekhez hasonlóan ,,lapra szerelt” és a felhasználó konstruktivitását is igényli, hogy használatba tudja venni. Az alpolgármester bemutatta az összeszerelést közösségi oldalán:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »