? A lézeres lőteret is kipróbálták az érdeklődő iskolások

Interaktív bemutató órákra, kutyás- és fegyveres bemutatóra, egészségügyi szűrésekre várták a hetedik és nyolcadikos osztályos tanulókat szerdán a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolába.

Az iskola 2021 szeptemberében a Maros-parton tartott rendhagyó pályaorientációs napot a saját diákjaiknak és a makói, környékbeli általános iskolák 7. és 8. osztályosainak. Akkor az épület bővítése miatt nem tudták használni a tornatermüket, épületeiket, sportudvarukat. Nagy sikere volt, ezen felbuzdulva úgy gondolták, ebben a tanévben, immár az új épületben tudják fogadni az érdeklődő általános iskolásokat egy pályaorientációs napon.

,,Ezzel az a célunk, hogy a saját diákjaink, illetve az általános iskolások számára megmutassuk azt, hogy nálunk milyen gimnáziumi, milyen ágazatban, technikumi és szakképző iskolai képzések folynak”

– fogalmazott a Makói Csípősnek Kovács Tibor.

Az igazgató úgy vélte, ez a nap nagyszerű főpróbája az új épületnek, majdnem annyi vendég jött, mint amennyien az iskolában vannak. Szeretnék, ha hagyomány lenne ebből a rendezvényből, valamint ha a jelenlegi 328 főnél többen lennének a következő tanévben.

A szerdai program nagyjából 260 általános iskolás érkezett: jöttek Marosleléről, Apátfalváról, Magyarcsanádról, Kiszomborról, Földeákról, makói iskolákból, sőt még három hódmezővásárhelyi intézményből is.

Sok társszervezet csatlakozott a pályaorientációs naphoz: a megyei rendőr-főkapitányság, a Szegedi Fegyház és Börtön, a Makói Rendőrkapitányság, a makói kórház, a makói mentősök és a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink