Makói pedagógusok is sztrájkoltak

A József Attila Gimnázium és a Makói Általános Iskola pedagógusai is csatlakoztak az országos felhíváshoz.

Az elmúlt hetekben az ország több pontján is élőlánccal tiltakoztak az oktatás helyzete és a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat ért retorziók miatt. Ehhez kapcsolódóan csütörtökön országszerte sztrájkoltak a pedagógusok. Makón két intézmény biztosan csatlakozott. A gimisek a fotójukhoz azt írták: ,,Most még itt vagyunk, de mi lesz, ha már mi sem leszünk?”

Itt pedig az új Almási iskola pedagógusait láthatjuk:

A kormány az elmúlt időszakban jelentős béremelést jelentett be a következő három évre, amit viszont csak abban az esetben vezetnének be, ha megszületik a megállapodás az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap kifizetéséről.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ma reggel bejelentette, hogy november 18-án is országos pedagógussztrájkot tartanak. Előtte, a sztrájkbizottság november 7-én egyeztet Maruzsa Zoltán államtitkárral.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink