A magyar fiatalok nem kérnek a Fideszből

[ad 1]

A Fidesz hétvégi kongresszusa egyfajta segélykiáltásként is felfogható a fiataloknak a párttól való elfordulása tekintetében. Úgy látszik a Fidesz több vezetőjében csak most tudatosul, hogy ez a generáció már nem kér a kormánypártra jellemző köpönyegforgatásból, arroganciából, korrupcióból. Abból sem, hogy a Fidesz egy olyan országot teremtett, ahol már csak az tud boldogulni, aki kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezik. A fiataloknak elegük van a hazugságokból, az őket érintő problémák figyelmen kívül hagyásából, a káosztól és forráskivonástól szenvedő oktatáspolitikából, a hatalomközeli emberek kiszolgálásából. Magyarán mindabból, amit az elmúlt években a Fidesz megtestesített – írja Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke hétfői sajtóközleményében. 

A politikus emlékeztetett: hiába kérte Kövér László, hogy mindenki hozzon magával még egy fiatalt, sajnos ez már késő.

Ez a generáció ugyanis már nem hozható vissza a Fidesz számára. Bár egy mai fiatal vélhetően életkorából adódóan kevés önálló közéleti emlékkel rendelkezik, ám az biztos, hogy az elmúlt néhány évben csak azt láthatta, hogy a kormány ott rúg bele, ahol tud.

A Fidelitast, valamint a szervezetben jelenleg is zajló belső csatározásokat ismerve azon se csodálkozunk, hogy Lázár János külön üzent a törtető fiataloknak.

Farkas Gergely szerint nem véletlen az időzítés sem a Fidesz politikusai részéről. Míg a kormánypártok ifjúsági szervezetei a saját belső problémáikkal és a fiatalok közötti teljes hitelvesztéssükkel küzdenek, addig a Jobbik Ifjúsági Tagozata hazánk legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezete, több száz helyi tagozattal, rendezvények százaival, fiatalokhoz szóló kampányokkal, színvonalas kiadványokkal. Mivel a Jobbik a fiatalok között a legnépszerűbb párt, így megengedhető, hogy saját példánkat bemutatva, jó tanáccsal lássuk el a kormánypártot. A fiatalok a következetességet, az értük való őszinte tenni akarást várják el a közélet vezetőitől. A Jobbik továbbra is szilárdan kiáll a jövő nemzedéke mellett, képviselve és válaszokat adva problémáira, egyben pedig egy olyan ország létrehozásán dolgozik, amelyben a tehetség, a tisztesség és a szorgalom számítanak.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink