A magyar intézmények legjobbjai között az SZTE

A 2021. szeptember 2-án közzétett Times Higher Education World University Rankings (THE) listán megtartotta tavalyi helyezését a Szegedi Tudományegyetem: továbbra is a 801-1000. helyen áll. A THE rangsor nemzetközi megítélése alapján az SZTE a legjobb egyetemek között szerepel. A magyar intézmények között dobogós helyen végzett a Tisza-parti universitas.

A folyamatosan bővülő mezőnyben az idei évben 2114 egyetem szolgáltatott adatot a rangsor elkészítéséhez, ebből 175 új intézmény. A listázottak közül 1662 egyetem került be a THE 2022-es rangsorába. A brit Times Higher Education – amely évről-évre kiadja a világ top egyetemeinek listáját – idei listáján a Szegedi Tudományegyetem a 801-1000. helyen szerepel, így megtartotta tavalyi pozícióját.

A nemzetközi színvonalban a szegedi egyetem elismertsége kimagasló, a folyamatos korszerűsítés alatt álló tanulási környezet, az oktatók felkészültsége és a kutatási irányvonalak egyre magasabb helyezések elérését biztosítják nem csak a rangsorban, de a piaci szegmensben egyaránt.

A 2022-es listára 11 magyarországi egyetem került fel. 

A teljes rangsor itt érhető el.

(u-szeged.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink