A nap témája: Az Orbán-család a világvégét is kivárhatja a hatvanpusztai majorságában

Úgy néz ki, Orbán Viktor tovább tervez a 20 éves (politikai) jelenléténél és maradna a kataklizma után is – legalábbis erre utal a HVG360 a világtól elzártan épülő hatvanpusztai komplexumról készült legújabb anyaga.

Bár Orbán Viktor szerint ott csak az édesapja majorsága épül, mezőgazdasági célból, a légifelvételek és a portál által megszerzett tervrajzok inkább valami újraálmodott főúri birtokról tanúskodnak. Már alapozzák egyébként a kerti tavat és a kápolnát is, és a  a bazaltkockákkal kirakott utakon eljuthatunk az orangeriehöz, amely egyébiránt a a XVII. században vált főúri divattá, reprezentációs céllal citrusféléket termesztettek benne.

Sokat segíthet az élet és/vagy a kormányzás dolgain való elmélkedésben az „elmélkedősétány”, illetve a kertbe tervezett műromok látványa is. 

De nem csupán a kényelemről gondoskodtak, szinte önellátó rendszert építenek ki. A négy elkülönített bejárattal tervezett szolgálati lakások azt jelzik, hogy egy szűk stáb éjjel-nappal a birtok urainak és lovainak rendelkezésére fog állni. Építettek aggregátorházat is, hozzá 20 ezer literes gázolajtartállyal. Stratégiai jelentőségű épületekben valóban fontos, hogy biztosítva legyen a szünetmentes áramszolgáltatás, ám egy magánbirtok esetében ez nem szokás – olvasható sok más részlet mellett a cikkben. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »