A makói és térségi polgármesterek közös nyilatkozatban ítélték el az uniós szankciókat

Úgy tűnik, a makói és környékbeli községek polgármesterei szembemennek a Fidesz-kormány politikájával, ugyanis Orbán Viktor az összes uniós szankciós csomagot megszavazta Oroszország ellen.

Ma reggel csak azért hívtak össze rendkívüli testületi ülést Makón, hogy csatlakozzanak Szita Károly, Kaposváro polgármesterének, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökének leveléhez, melyet az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek címeztek. Ebben leírják, hogy a szankciók nem működnek, viszont a következményeitől mindannyian szenvedünk. Például az energiaárak emelkedése veszélybe sodorja az intézmények megfelelő működését. Kitértek arra is, hogy az uniós helyreállítási és felzárkóztatási támogatások nem érkeztek még meg. A levél végén azt kérik, az unió változtasson a szankciós politikán és tegyék elérhetővé a uniós pénzeket Magyarországnak.

Miután a testület fideszes többsége elfogadta a csatlakozást, délelőtt már a térségi polgármesterek is Makón voltak, hogy közösen álljanak ki ,,az Európai Unió gazdaságát recesszióba sújtó, Oroszországgal szembeni energetikai szankciók ellen és a magyarokat jogosan megillető uniós helyreállítási és felzárkóztatási források biztosításáért.”

A nyilatkozatot az önkormányzat bélyegzőjével is hitelesítette Makó, Apátfalva, Magyarcsanád, Nagylak, Kiszombor, Kövegy, Csanádpalota, Pitvaros, Nagyér, Maroslele, Királyhegyes, Ambrózfalva, Csanádalberti, Földeák és Óföldeák polgármestere.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »