A nap témája: Megjelentek a szankciókat bombaként ábrázoló kormányzati plakátok

Miközben a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában több százan halnak meg jelenleg is bombatámadásokban, a magyar járókelőket bombás plakátok emlékeztetik arra, hogy a „brüsszeli szankciók” – melyeket a kormány is kivétel nélkül megszavazott – „tönkretesznek minket”.

Bár a kampány a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán debütált, nem kellett sokat várni, és az utcákat is elárasztották az ízléses plakátok.

A konzultációs plakátok mellett korábban nem látott plakátok is megjelentek néhány helyen. Ezeken annyi áll a már megszokott kormányzati kommunikációhoz használt kék háttéren, egy kép mellett: „A békéhez erő kell. Modern hadsereg. Megbecsült katonák.” Alatta pedig a Magyar Honvédség logója látható, aminek felső részében az a felirat áll, hogy „A hazáért”.

A bombás reklámok miatt a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc is levelet írt a Magyar Reklámszövetségnek, mert véleménye szerint „a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Kódexe alapján ez a kampány egyértelműen etikai szabályokat sért”. A levélben a politikus arra kéri a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságát, hogy haladéktalanul értékelje a kormány nemzeti konzultációs kampányát, és állapítsa meg az etikai vétséget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »