A makói gumigyár vezetősége beperelte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséget és annak elnökét

A Continental makói gumigyárának vezetése beperelte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséget (GSZSZ) és annak elnökét, kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek tőlük – tájékoztatta a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint a gumigyár vezetősége azért perelte be a GSZSZ-t és annak elnökét magánszemélyként, mert a helyi szakszervezettel együtt rendszeresen nyilvánosságra hoztak számos törvénytelennek vélt munkáltatói intézkedést.

A GSZSZ ismertette: a szakszervezetek az elmúlt időszakban egyebek között a régi munkavállalókat sértő elbocsátásokról, szakszervezet- és munkavállaló-ellenes jogsértésekről, megromlott egészségi állapotuk miatt végkielégítéssel járó elbocsátás helyett fizetés nélküli „parkolópályán tartott” volt gumigyári dolgozókról és különféle visszaélésekről tájékoztatta a nyilvánosságot.

Radics Gábort, a GSZSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a munkáltató és a szakszervezet között régóta rossz a viszony,

álláspontja szerint a helyzetet csak a jelenlegi vezetőség teljes leváltásával lehet rendezni.

A cég és a szakszervezetek közötti viszony elmérgesedésében szerepe volt annak, hogy novemberben a GSZSZ csoportos elbocsátási tervről értesült, és arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a magyar munkavállalók helyett külföldieket fog alkalmazni a vállalat.

Ezt a cég később közleményben cáfolta, valamint a gazdaságfejlesztési miniszterrel való találkozóján a Continental Automotive Hungary Kft. vezetősége megerősítette, hogy a sajtóhírekkel ellentétben

a makói gumigyár dolgozóit érintő csoportos létszámleépítésre nem került sor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink