A makói gyermekes családok panaszaira egészen tegnapig nem reagált Farkas Éva

A gyermeket nevelő makói családok segélykiáltásaira, panaszaira és aggodalmára Ön polgármesterként egészen tegnapig nem reagált, de nagyon megtisztelő hogy a Momentum Mozgalom politikusaként érdemi lépésekre tudtam Önt késztetni, az én fellépésem elégnek bizonyult ahhoz, hogy megszólaljon végre a hónap elejétől megszüntetett gyermekorvosi ügyelet ügyében – írja újabb, Farkas Évának címzett levelében Stummer János.

A momentumos politikus szerint őt csupán egy szempont vezérel, mégpedig az, hogy a makói gyermekes családok, ahol hétvégére betegszik le a gyerek, ezután is megkapják a gyermekorvosi ellátást. A makói polgármester tegnap azt közölte, a makói kórház eddig is ,,gyermekgyógyász szakorvosi konzílium létesítésével támogatta a gyermekorvosi ügyeleti ellátást”, illetve szintén állítja, hogy a kórház ,,sürgősségi osztályán továbbra is fogadják, és ellátják” az ügyeleti ellátásra szoruló gyermekeket.

Ezek kapcsán Stummer újabb kérdéseket tett fel:

  1. A makói családok eddig miért nem kaptak megnyugtató tájékoztatást az új helyzettel kapcsolatban? Mi volt az oka, hogy ez a fontos információ eddig nem lett az érintett családok tudomására hozva?
  2. A makói kórház által a hétvégén is biztosított szakorvosi konzílium személyesen is, vagy csak telefonon áll a makói családok rendelkezésére? A tüneteket produkáló gyermekkel bemehetnek-e kivizsgálásra a kórházba, vagy csak telefonon tudnak gyermekorvosi segítséget kérni?
  3. Ahhoz, hogy a makói kórház által biztosított konzíliumot igénybe tudják venni, milyen telefonszámon tudnak segítséget kérni?
  4. A szombat-vasárnapi napokon a makói kórházban hány órától hány óráig vehetik igénybe a makói szülők a gyermekorvos segítségét?

Stummer János azt kéri, Farkas Éva tisztelje meg Makó polgárait azzal, hogy ezekre a kérdésekre részletesen válaszol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink