A mártélyi Fidesznek a helyi iskola bezárásáról is Gyurcsány Ferenc jut az eszébe

Szerintük Dr. Putz Anita polgármester (független) ,,Gyurcsány Ferencet és a baloldalt próbálja rávenni arra, hogy politikai botrányt csináljanak egy helyi ügyből.” A község első embere és a szülők valójában pertársaságot alakítanak és a Szegedi Törvényszéken perre viszik az ügyet, valamint várják az ombudsmani döntést.

A polgármesternek nincs a térségben kapcsolatrendszere, nem tud elintézni semmit. Az iskola bezárása kapcsán se jutott egyről a kettőre, kudarcos tárgyalásokat folytatott, semmilyen érdemi eredményt nem sikerült elérnie. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy komolyan vehető-e egy olyan polgármester, aki arról sem tudja meggyőzni a szülőket, hogy a helyi iskolába írassák be gyermekeiket, helyette inkább Gyurcsány Ferencet és a baloldalt próbálja rávenni arra, hogy politikai botrányt csináljanak egy helyi ügyből?

– olvashatóak a mártélyi Fidesz magvas gondolatai a promenad.hu-n.

Mint arról többször írtunk, a makói tornatanárt, Vezsenyi Lászlót megregulázó tankerületi vezető még döntött a mártélyi iskola bezárásáról is. Hogy ez ne történjen meg, az egyházhoz mentették volna az iskolát, azonban a református egyház közölte, mégsem tudja megoldani az iskola működtetését, így a szülők most az ombudsmanban bíznak.

Dr. Putz Anita, a település polgármestere az Indexnek elmondta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mindössze tíz gyerek kezdené a tanévet az intézményben (közülük öt első osztályos), annak hiányában pedig a szülőknek Hódmezővásárhelyre kell járatniuk gyerekeiket. Elmondta azt is, több száz olyan intézményt gyűjtöttek össze, ahol 20-30 fő alatti létszámmal üzemelnek az intézmények, sőt, több olyat is találtak, ahová mindössze 6-7 gyerek jár. Pedig, ahogy az Emminek küldött levelükben korábban idézték a köznevelési törvény egyik vonatkozó pontját, 8 fő alatt nem kellene feltétlenül gondoskodni a gyerekek helyben történő ellátásáról.

Ugyanakkor:

Ha a településen, ahol legalább 8 óvodáskorú vagy 8 alsó tagozatos korú gyermek rendelkezik lakóhellyel és a demográfiai adatok alapján feltételezhető, hogy ez a létszám legalább 3 évig fennmarad, továbbá a szülők ezt igénylik, alsó tagozat esetében a települési önkormányzat kezdeményezésére az illetékes tankerületi központ a hivatal tájékoztatása mellett gondoskodik a feladat helyben történő ellátásáról.

Mivel úgy vélik, a döntés egyértelműen jogsértő, a szülőkkel pertársaságot alakítanak, és a Szegedi Törvényszéken perre viszik az ügyet. Az ombudsmani döntést pedig várják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink