A megyei igazgatóság állományának is fontos a megfelelő fizikai állapot

A katasztrófavédelem teljes hivatásos állományának elengedhetetlen a megfelelő erőnlét. Évről évre felmérik mind a tűzoltók, mind pedig a megyei igazgatóság munkatársainak fizikai teljesítményét. 

67682538

2015-ben is sorra rendezték a felmérőket mind a tűzoltók, mind pedig a hivatali állomány részére. A tűzoltóknak különösen fontos a megfelelő teljesítmény, hiszen sok esetben teljes védőfelszerelésben, szélsőséges időjárási körülmények között végzik munkájukat. Egy órákon át tartó beavatkozás, vagy több emelet megmászása a szükséges szakfelszerelésekkel együtt komoly fizikai megterhelést jelent a beavatkozó állomány számára.

A felmérő teljesítése minden hivatásos munkatárs számára kötelező, az állomány új kollégái is csak így léphetnek szolgálatba. A gyakorlatokat az országos előírásoknak megfelelően kell végrehajtani. Ezúttal a megyei igazgatóság munkatársai vettek részt a felmérőn, amely öt gyakorlatból állt.

15788802

A feladatok között szerepelt a kétezer méteres futás, melyet korcsoportonként megszabott szintidőn belül kell teljesíteni. A gyakorlatok elemei között megtaláljuk többek között az ingafutást, a helyből távolugrást, a fekvőtámaszt vagy a felülést is, ezen kívül választható elem például a fekvenyomás is, hatvan kilogrammos súllyal. A gyakorlatok szabályos végrehajtását két sporttiszt felügyelte.

A próbákat mindenki sikeresen, az elvárt teljesítménynek megfelelően, sérülések nélkül teljesítette. Érvényessége egy éven át tart, így legközelebb 2016 őszén kell a megyei állománynak a kötelezően előírt gyakorlatokon részt vennie.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megnőtt a költő szalakóták száma Makónál

A korábbinál több szalakóta költött idén a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Az időjárás ugyanis kedvezett a szalakóták legfőbb táplálékául szolgáló sáskák és szöcskék szaporodásának – számolt be róla a nemzeti park honlapja.

Tovább »

📺 A nap témája: Várják a miniszter válaszát, küldünk magyar honvédeket Ukrajnába?

Tervezi-e a kormány, hogy Ukrajna területére magyar honvédeket küld a következő négy hónapban? Ha igen, milyen céllal, és mennyire szolgálja ez hazánk kimaradását az orosz-ukrán háborúból? – kérdezte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő a parlament honlapján megjelent dokumentum szerint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink