A nap témája: A 13. éve kormányzó Fidesz szerint a „dollárbaloldal” miatt magas az infláció

A magas inflációt és az áremelkedéseket azok a káros szankciók okozzák, amelyeket Brüsszel erőltet és a „dollárbaloldal” is vakon támogat az amerikai dollárokért cserébe – állítja a nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos (MSZP) és Bodnár Zoltán (DK) pénteki nyilatkozataira reagálva.

Korózs a nyugdíjemelés és a nyugdíjasinfláció közötti, több mint tíz százalékos a különbségre hívta fel a figyelmet, míg Bodnár Zoltán azt hangoztatta, hogy utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon. A Fidesz erre azt találta ki, hogy a szankciós infláció ellen a magyar családokat és nyugdíjasokat védi a rezsicsökkentés, a szankciós inflációkövető nyugdíjemelés, a 13. havi nyugdíj és az árstopok.

A „dollárbaloldal” ezek egyikét sem támogatja, tőlük aztán a magyar családok simán fizethetnének tízszeres rezsiszámlát és újra elővennék a megszorításokat is – közölte a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint az ismert, a KSH friss adatai szerint tavaly 26 éve nem látott mértékben drágult az élet Magyarországon, és az elhibázott gazdaságpolitika miatt már a 2022 februárjában kitört orosz-ukrán háború előtt is csúcsra járt az infláció hazánkban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

86 éve hunyt el József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink