A választások óta 9 százalékot esett a Fidesz támogatottsága

Lassan, de folyamatosan veszti a támogatóit a Fidesz-KDNP: az előző hónaphoz két, az áprilisi választáshoz képest pedig kilenc százaléknyi választó morzsolódott le a szavazóbázisából – derül ki a Republikon legfrissebb kutatásából, ami a Telexen jelent meg.

A kutatócég elemezése szerint a gazdasági válság és a közoktatás helyzete miatt pártolnak sokan a kormánypártoktól.

– Azok a bizonytalan szavazók, akiket a Fidesz-KDNP tavasszal mozgósítani tudott, szépen lassan elszállingóztak. Ők azok, akiket kormánypárt a választások előtti háborús kommunikációval, pénzosztással, választási ígéretekkel győzött meg – állapította meg a Republikon.

A Fidesztől elszivárgó választópolgárok a bizonytalanok táborát gyarapítják, már 30 százalékot tesznek ki, már majdnem annyian vannak, mint a fideszesek. A Fidesz ugyanis minden nehézség ellenére továbbra is magabiztosan vezeti a pártok népszerűségi listáját, a teljes népességből 32 százaléknyian szavaznának rá. Ebből az is következik, hogy az ellenzék továbbra is képtelen profitálni a Fidesz gyengüléséből, lényegében stagnálnak: a DK egy százalékpontot nőtt, 14 százalékot, a Mi Hazánk pedig ugyanennyit gyengült, hat százalékon áll most.

A biztos szavazók közül a Fidesz 45, a DK 20, a Mi Hazánk 9, a Momentum és az MSZP 6-6, a Jobbik 5 százalékon áll, ezek a pártok jutnának be a parlamentbe a Republikon szerint, ha most lennének a választások , az LMP, a Párbeszéd és az MKKP pedig nem kerülne be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink