A nap témája: A Belügyminisztérium elismerte, hogy testőrök védik Müller Cecíliát

24.hu egyik olvasója számolt be arról, hogy Müller Cecíliát testőrökkel látta kiszállni egy autóból. A portál rákérdezett a Belügyminisztériumnál, hogy kapott-e fenyegetéseket a tiszti főorvos, vagy mi indokolta a fokozott védelmet, ezekre azonban nem kaptak választ.

Azt viszont a minisztérium megerősítette, hogy Müller Cecíliát testőrök védik.

Mint a hivatalos válaszukban írták,

,,A rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tisztifőorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit a belügyminiszter a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján engedélyezett.”

A rendelet értelmében Müller Cecília hasonlóan magas szintű védelmet kaphat, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták, vagy a nemzetközileg védett személyek.

A védelmet a TEK, vagy a Készenléti Rendőrség láthatja el. A lap egyébként úgy tudja, készenlétiseket lehetett a tiszti főorvos mellett látni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink