A nap témája: A Fidesz 2010 óta 47 gyermekvédelmi javaslatot söpört le

Ötvenhét javaslatot nyújtott be gyermekvédelmi témában az ellenzék 2010 óta. Ebből 47 el sem jutott el az Országgyűlésig, tíz még várakozik – számolta össze a Népszava.

Az ellenzék által benyújtott 30 határozati és 27 törvénymódosítási javaslatból eddig 47-et dobott a kukába a Fidesz, és a maradék 10-re is ez a sors vár valószínűleg. Több ezek közül a pedofil bűncselekmények, a gyermekek szexuális bántalmazásának megítélését és büntetését szigorította volna. Az Orbán-kormányt nem érdekelte.

Ebben a 47 elkaszált javaslatba még csak nincsenek is benne a gyermekvédelemmel amúgy szorosan összefüggő oktatási és szociális intézmények, valamint a gyermekotthonok dolgozóinak béremelésére vonatkozó javaslatok. Ezen kívül a családi pótlék emelésére is többször nyújtottak be törvényjavaslatot az ellenzéki pártok.

A K. Endre kegyelmi ügyével kapcsolatban kirobbant, fideszes pedofilbotrány óta 9 határozati javaslatot nyújtott be az ellenzék.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »